Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/viralenyheder.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/viralenyheder.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/viralenyheder.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-clone-template/main.php on line 119
Utrolige billeder: Verdens mindste baby vejede kun 229 gram

Utrolige billeder: Verdens mindste baby vejede kun 229 gram

Lægerne gav hende under én procents chance for at overleve. Men hun kæmpede for sit liv.

Da tyske Emilia Grabarczyk blev født 25 uger inde i sin mors graviditet, målte hun blot 22 centimeter og vejede 229 gram.
Klik for at læse mere

Lægerne gav hende under en procents chance for at overleve, men på utrolig vis har hun trodset alle odds: i dag er hun ni måneder gammel og er netop kommet hjem til sine forældre for første gang efter et langt og sejt ophold på Marienhospital i Witten, Tyskland.

21422-nglycjxcoe4vmjzc3ll_2w

Hun vejer i dag 3,2 kilo, hvilket er en ganske sund vægt for en nyfødt, og hun har det godt. Ifølge tyske medier er hun dermed den mindste baby, der nogensinde er overlevet.

Bahman Gharavi, der er overlæge på hospitalet, er ikke bleg for at kalde det et ‘mirakel’, at Emilia lever den dag i dag.

– Selv børn der vejer 400 gram ved fødslen overlever sjældent. Men vi må takke Emilia for hendes egen overlevelse. Hun er en lille kæmper, siger han ifølge Daily Mail.

Grunden til Emilias tidlige fødsel var, at der var opstået et problem under graviditeten. Hun blev bragt til verden via kejsersnit, fordi hun ikke fik nok næring i sin mors mave. Det var også grunden til, at hun var så lille, idet fostre på det stadie normalt vejer omkring 600 gram.

Herefter fulgte intens pleje døgnet rundt, hvor hun i starten blev madet via et lillebitte rør. Lægerne skulle konstant være opmærksomme på hendes helbred, men utroligt nok er der i dag ingen tegn på alvorlige handicap.

– I mere end seks måneder var det uvist, om hun ville overleve. Det er først i løbet af de seneste uger, at hendes tilstand er blevet mere stabil, forklarer han.

Og forældrene, Lukas og Sabine Grabarczyk, kunne ikke være gladere – endelig har de fået deres lille pige hjem.

– Der var mange svære dage og mange tårer, men hun ville tydeligvis bare leve, siger den stolte mor.