Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/viralenyheder.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/viralenyheder.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/viralenyheder.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-clone-template/main.php on line 119
Ny forskning: Dovenskab er tegn på intelligens

Ny forskning: Dovenskab er tegn på intelligens

Det er ikke nødvendigvis en dårlig kvalitet at være doven. Det betyder måske bare, at du ikke er så dum endda.

Kan du godt lide at ligge og flade ud frem for at tage en tur i fitness-center eller gå en tur?

Det kan være et tegn på, at du er intelligent, viser ny forskning fra Florida Gulf Coast University. Det skriver Independent.
Klik for at læse mere

Her har man undersøgt en gruppe studerende, der først blev bedt om at svare på en række spørgsmål – såsom ‘Jeg nyder en opgave, der indebærer, at jeg skal finde på nye løsninger til problemer’ og ‘Jeg tænker ikke mere end højst nødvendigt’.

Herefter udvalgte forskerne 30 ‘tænkere’ og 30 ‘ikke-tænkere’ og målte deres fysiske aktivitet i en uge via en anordning på deres håndled. Det viste sig, at gruppen af ‘tænkere’ var langt mindre fysisk aktive end den anden gruppe.

I studiet, som blev publiceret i tidsskriftet Journal of Health Psychology i sidste måned, konkluderer man således, at mere intelligente mennesker keder sig mindre. De kan sagtens få tiden til at gå ‘i deres egne tanker’, hvorimod folk, der ikke bruger hovedet i lige så høj grad, i stedet stimulerer hjernen med fysisk aktivitet.

Det får da også forskningslederen Todd McElroy til at advare det tænkende folk mod de negative følger af at leve et mindre aktivt liv. Alle, uanset intelligensniveau, bør stræbe efter at hæve deres aktivitetsniveau for at styrke deres fysiske helbred, påpeger han.

Hos det britiske institut for psykologi, British Psychological Society, hæfter man sig også ved, at dovenskab bestemt ikke er sundt i længden.

– En vigtig faktor, der kan hjælpe mere tænkende individer med at modarbejde manglen af fysisk aktivitet, er bevidstheden om, at de er mindre aktive – koblet sammen med bevidstheden om, hvad det koster dem ikke at være fysisk aktive. Det kan måske få dem til at hæve deres aktivitetsniveau i løbet af dagen, lyder deres kommentar.

Klik for at læse mere